Hoe kopieert u eenvoudig een plaatje uit een PDF-bestand naar Word?


Benodigde software: Paint (zit standaard in Windows).

Stap 1:

Open de examenopgave waarin de afbeelding staat. Zorg ervoor dat de afbeelding volledig in beeld komt door omlaag danwel omhoog te scrollen. Zo willen we bijvoorbeeld graag figuur 1 uit het bestand hieronder kopiëren.
Stap 2:

Druk gelijktijdig drie toetsen op het toetsenbord in: CTRL, ALT en PRT SCR (PrintScreen). Nu heeft u feitelijk het volledige scherm gekopieerd zoals dat weergegeven wordt op het beeldscherm.


Stap 3:

Open het programma Paint. Dat vindt u onder Start-->Programma's-->Bureau-accessoires-->Paint.


Stap 4:

Klik in het menu van Paint op Bewerken-->Plakken. Hieronder staat het resultaat.
Stap 5:

Zorg dat Selecteren in Paint aanstaat, dit is de knop die rood omcirkeld is. Trek nu met de muis een mooie rechthoek om de afbeelding. Hiermee geeft u aan wat er precies naar Word gekopieerd moet worden. Zie hieronder het resultaat. Kies vervolgens Bewerken-->Kopiëren.
Stap 6:

Open met Word het document waarin het plaatje terecht moet komen. Klik met de muis op de plaats waar het moet komen te staan. Klik in het menu van Word op Bewerken-->Plakken speciaal-->Figuur-->OK. Dat was het dan!

Als het plaatje nu te groot is of als u iets anders wilt wijzigen dan kunt u in Word met de rechter muisknop op het plaatje klikken. Kies daarna voor Figuur opmaken.