Op deze site vindt u uitsluitend vrij toegankelijke PDF bestanden. Dit in tegenstelling tot enkele andere sites. Dit betekent dat u alles kunt printen en kunt selecteren, kopiëren en plakken naar bijvoorbeeld Word. Handig als u een examenopgave even snel in een toets wilt opnemen. Klik hier als u wilt zien hoe u het beste afbeeldingen naar Word kunt kopiëren.

Al het materiaal op deze site is vrij toegankelijk en volkomen gratis. Dit is bovendien de enige site waar opgaven op onderwerp gesorteerd kunnen worden! En dat is toch erg handig, vooral voor leerlingen die zich willen voorbereiden op een schoolexamen dat over een deel van de stof gaat.

Om examenopgaven in de klas te oefenen kunt u deze site met een beamer projecteren. Dat scheelt veel papierwerk en u kunt op deze wijze gemakkelijk klassikaal iets uitleggen terwijl iedereen meeleest. Stoort het u dat er dan afleidende reklame in beeld is? Dit kunt u voorkomen door in de bovenste regel van de browser de drie laatste letters htm te vervangen door pdf, nadat u de juiste pagina in beeld gebracht heeft. Nu worden de bestanden beeldvullend weergegeven! Dit werkt voor alle pagina's waarop één PDF-bestand wordt weergegeven.

Bij de complete examens staat de moeilijkheidsgraad aangegeven met sterren, hoewel in de praktijk de N-term niet altijd veel zegt over de moeilijkheid. Het aantal sterren is gebaseerd op de N-term van het betreffende examen volgens onderstaande tabel.

N-term

Aantal sterren

<0,5

*

0,5-0,8

**

0,9-1,1

***

1,2-1,5

****

>1,5

*****